De ce Verida

SPECIALIȘTI ÎN CREDITE

Suntem specializați exclusiv pe credite cu ipotecă. Ne concentrăm toate resursele asupra viselor tale legate de cumpărarea ori îmbunătățirea unei locuințe sau de stabilizarea ori progresului financiar la nivel personal. Oferim nu doar produsul de creditare, ci și o experiență pozitivă a procesului de creditare în sine.

30 Ani Aceeași Rată

este singurul credit cu ipotecă, în USD, cu dobândă fixă din Romania, astfel încat timp de 30 de ani vei beneficia de aceeași rată lunară. Vei fi asigurat astfel împotriva riscului de creștere a ratei lunare. Evoluțiile istorice sunt de natură să ne arate cât de mult pot fluctua indicii de-a lungul timpului și ca o consecință, magnitudinea riscului pe care o comportă fluctuația ratei lunare a creditului.

PRINCIPII

Te vei bucura de transparența și atitudinea profesionistă a echipei noastre. Vei beneficia de o analiză atentă a situației tale specifice și de consiliere în alegerea celui mai potrivit credit cu ipotecă. Pentru mai multe detalii legate de Verida Credit și ce înseamnă să funcționezi sub forma de organizare a unui IFN, consultați secțiunea Ce este un IFN

ANGAJAMENTUL VERIDA

  • Ne angajăm ca îndata ce ne-ai transmis dosarul de creditare complet, să primești răspunsul nostru în maxim 48 de ore. Dacă raspunsul nostru este afirmativ, creditul îl poți primi în 5 zile lucrătoare.
  • Ne angajăm să îți oferim informații complete și clare (cu avantaje și dezavantaje), precum și cele mai potrivite sfaturi care să te ajute în luarea celei mai bune decizii în alegerea creditului potrivit.
  • Ne angajăm că ne vom preocupa în permanență să înțelegem ce îți dorești și să venim în întampinarea ta cu cele mai bune soluții.

Ce este un IFN

Institutiile financiare nebancare (IFN) sunt institutii reglementate, la fel ca si bancile, de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Un IFN poate functiona doar daca primeste aprobare de functionare de la BNR, iar pe parcursul functionarii este monitorizat si supravegheat de catre BNR (prin obligativitatea de raportare catre BNR a diverselor date, prin obligativitatea aplicarii regulamentelor emise de catre BNR, cat si prin inspectiile periodice pe care BNR le poate face).

IFN-urile fac parte alaturi de banci si de alte institutii financiare expres prevazute de lege, din sistemul institutional financiar aflat sub controlul BNR. Din acest punct de vedere, nu este nicio diferenta intre un IFN si o banca (a se vedea in acest sens www.bnr.ro cu toate registrele de inregistrare ale bancilor, IFN-urilor si ale altor institutii financiare).

Conditiile de calitate si soliditate financiara pe care trebuie sa le indeplineasca actionarii unui IFN, precum si conditiile de expertiza si experienta pe care trebuie sa le indeplineasca conducatorii unui IFN sunt similare cu cele ale bancilor, iar BNR avizeaza indeplinirea acestor conditii. Cu alte cuvinte, nu oricine poate infiinta sau conduce un IFN. Mai mult, organizarea unui IFN este similara cu cea a unei banci in ceea ce priveste separarea departamentelor angajate in activitati diferite (spre exemplu acordare credite versus aprobare credite), structura ierarhica, precum si in ceea ce priveste structurile de control interne si de audit.

Diferenta majora dintre un IFN si o banca este faptul ca un IFN nu poate lua depozite de la populatie, de aici si cerintele de capital social si de risc mai relaxate pentru un IFN fata de o banca, intrucat un IFN nu devine dator catre public, ci publicul, prin accesarea de credite devine dator catre IFN; deci riscul nerambursarii este suportat doar de catre IFN, publicul neavand niciun fel de risc.

Verida Credit IFN SA are un capital social de peste 11 milioane de lei. Verida este auditata financiar de catre auditori cu reputatie si retea internationala si are linie de finantare acordata de catre o agentie guvernamentala a SUA. Calitatea portofoliului de credite aflat in patrimoniul Verida Credit este auditata regulat de catre Deloitte, companie aflata, de asemenea, in topul caselor de audit globale. Verida Credit are o echipa de management si de control al riscurilor asigurata de profesionisti cu vechime de cel putin 10 ani in creditare ipotecara, fiind profesionistii care au lansat prima societate de credit ipotecar din Romania, in 2002 si care au pus bazele pietei de credit ipotecar romanesti.

Toate aceste caracteristici recomanda Verida Credit ca un partener extrem de solid ca orice alta banca de renume, in privinta acordarii de credite cu ipoteca, cu diferenta de calitate pe care Verida Credit o poate produce in plus datorita specializarii exclusive pe acest produs.

Contactează-ne