Pasul 2 - Ce sumă pot împrumuta

Pasul 2

Ce sumă poți împrumuta prin credit cu ipotecă?

Prețul locuinței este partea cea mai importantă din totalul costurilor legate de cumpărarea unui imobil. Cu toate acestea, nu uita să iei în calcul și costurile adiționale (costul evaluării imobilului, taxele notariale, prima de asigurare).

De aceea, este important să îți construiești un buget și să te asiguri că te încadrezi în el. Pentru a afla ce sumă poți împrumuta trebuie să-ți raspunzi la două întrebări:

  1. Ce plată lunară este potrivită pentru tine și stilul tău de viață?

Cifra nu ar trebui să depășească 45% din veniturile lunare ale familiei dacă ai venituri în USD sau 20% dacă ai venituri în orice alta moneda , dar e mai bine să calculezi exact având în vedere urmatoarele aspecte:

În mod normal veniturile cresc în timp, dar e bine să fii prevăzător și să presupui că această creștere nu va fi foarte mare. Cheltuielile tind să crească în timp, mai ales dacă planuiești să îți întemeiezi o familie și să ai copii. Poate ar fi bine să evaluezi cheltuielie tale lunare actuale (alte rate, electricitate, telefon, întreținere, etc.) astfel încât rata lunară a noului credit să nu afecteze stilul tău de viață.

Pentru un calcul detaliat este mai bine să ne contactezi, iar unul dintre ofițerii noștri îți va da toate informațiile necesare, personalizate special pentru tine.

  1. Care este suma pe care trebuie să o am din alte surse pentru a cumpară o locuință?

Dacă intenționezi să îți cumperi o locuință, în mod normal trebuie să ai minim 25% din valoarea acesteia dacă veniturile sunt în valuta creditului sau indexate la aceasta, bani pe care îi poți aduna din mai multe surse – economii, un alt credit, de la părinți, alți membri ai familiei sau din vânzarea unui alt bun.

Dacă intenționezi să îți renovezi sau extinzi actuala locuință, nu este nevoie să dispui de un avans.

În plus, în orice situație, va trebui să acoperi costurile inițiale de acordare a creditului (comisionul de acordare, costul evaluării imobilului, taxele notariale, prima de asigurare).