Procesul de obținere a creditului

Pasul 4

Să îți cumperi o locuință cu un credit cu ipotecă nu este o decizie simplă. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta poate fi una dintre cele mai importante decizii din viață. Dar, să nu uităm că la finalul acestui proces dificil te așteaptă propria locuință. Noi, Verida, suntem o echipă de specialiști în credite cu ipotecă implicată cu responsabilitate în fiecare caz particular de creditare, pentru că fiecare client este la fel de important pentru noi. Vei simți că suntem alături de tine, iar procesul de obținere a creditului cu ipotecă va deveni mai ușor.

La Verida procesul de obținere a creditului ipotecar presupune urmatoarele etape:

  1. Cererea de credit cu ipotecă și întocmirea dosarului de credit

Pentru a completa cererea de credit și a întocmi un dosar de credit în cel mai scurt timp este nevoie să discuți cu un ofițer de credit, care va identifica dorințele și nevoile tale. Din experiența noastră, îți putem spune că stabilirea unei relații bazate pe onestitate și totală transparență asigură o îndrumare adecvată situației tale reale și, în final, vei putea alege cel mai potrivit produs de creditare. Împreună veți realiza simulări de calcul iar, în funcție de decizia luată, ofițerul de credit te va asista în completarea cererii de credit și întocmirea dosarului de creditare. Vezi cererea de credit și lista de documente necesare

  1. Oferta

După ce solicitarea este analizată, Verida va lua o decizie, sperăm favorabilă, dar există și cazuri în care aceasta poate fi negativă. Deoarece înțelegem că timpul tău este prețios, în 48 de ore vei primi un răspuns asupra cererii tale de creditare. Ofițerul de credite îți va sta la dispoziție pentru detalii. În cazul în care primești un răspuns favorabil, vei primi o ofertă și ai o perioadă de 1 lună la dispoziție pentru a-ți găsi locuința mult visată. Această ofertă include de obicei elementele esențiale ale unui credit imobiliar și suma la care te încadrezi din punct de vedere financiar, specificând că suma exactă a creditului se va calcula numai după evaluarea imobilului care se aduce în garanție, în funcție de aceasta și de prețul de vânzare-cumpărare.

  1. Analiza juridică și Evaluarea imobilului

Împreună trebuie să ne asigurăm că locuința/proprietatea pe care vrei să o achiziționezi are toate documentele legale în ordine, iar vânzătorul tău are dreptul să o vândă.  Pentru a stabili suma finală a creditului, locuința/proprietatea va fi evaluată de către un evaluator independent, și în funcție de valoarea stabilită de acesta, instituția financiară va calcula în conformitate cu cerințele regulamentelor în vigoare care este limita maximă a creditului. ATENȚIE! Creditul acordat va fi întotdeauna minimul între suma astfel calculată și suma maximă cu care instituția financiară respectivă consideră că te poți îndatora.

  1. Semnarea contractelor

În această ultimă etapă va trebui să semnezi contractul de credit și contractul de ipotecă, după care vei primi suma de bani solicitată cu titlu de credit. Pentru că această etapă finală să decurgă cât mai ușor, noi vă sfătuim să existe o întâlnire prealabilă între vânzătorul apartamentului/locuinței, notar și ofițerul de credit. De asemenea, te sfătuim să citești cu atenție contractul de credit și să adresezi ofițerului tău sau notarului întrebări deschise și sincere, pentru a elimina orice neclaritate.