Pasul 3

How do I choose a mortgage loan

Cum aleg un credit cu ipoteca? 

Pe piata exista mai multe tipuri si variante de credite cu ipoteca. Cu siguranta nu iei un credit cu ipoteca in fiecare zi, asa ca poate sa ti se para dificil sa il alegi pe cel mai potrivit. Intelegem ca este o decizie dificila si, pentru a simplica totul pentru tine, iti propunem, bazat pe experienta noastra, sa ai in vedere 5 criterii pentru alegerea unui credit cu ipoteca:

  • Scopul creditului

Exista mai multe tipuri de credite pentru diverse scopuri (de achizitie, de renovare, pentru extinderea locuintei, de consum cu ipoteca etc.). Astfel, este important sa il alegi pe cel care se suprapune scopului tau.

  • Flexibilitatea

Un credit cu ipoteca reprezinta un angajament pe termen lung, de aceea ti-ar fi de mare ajutor sa ai un grad de flexibilitate in legatura cu:

Comisionul de analiza dosar – la acordarea creditului se plateste un comision de analiza a dosarului deoarece si pentru noi exista costuri suplimentare de intocmire a documentatiei, de analiza financiara, de analiza legala etc. Acest comision difera substantial pe piata, de la un finantator la altul.

Ratele lunare – atunci cand cumperi o locuinta ai si alte costuri aditionale semnificative, ce pot fi mai greu de acoperit, in special cand aceasta se intampla la inceputul drumului tau profesional. Exista produse care iti ofera o perioada de gratie in interiorul careia nu returnezi nimic din capitalul imprumutat. Noi te sfatuim sa alegi aceasta varianta doar daca este absolut necesar pentru ca te va costa mai mult in viitor. Verida Credit a decis sa introduca creditul 30 ani Aceeasi Rata, prin care te asiguram ca valoarea dobanzii si a ratei lunare ramane fixa pe toata durata imprumutului. In plus, noi bonificam compartamentul corect la plata prin scaderea treptata a ratei initiale. Acest credit se va acorda si rambursa numai in dolari. Afla mai multe despre acest tip de produs.

  • Suma maxima pe care o poti obtine

Aceasta se calculeaza in functie de nivelul veniturilor tale lunare, dar si in functie de anumite caracteristici ale produselor de creditare. Te invitam sa realizezi cateva simulari in calculatorul de credite de pe acest site, pentru a afla care este suma maxima pe care o poti imprumuta in cazul fiecarui produs. Pentru un calcul detaliat te rugam sa contactezi si unul din ofiterii nostri de credit, care iti va oferi toate informatiile necesare.

  • Moneda

Pe piata exista credite in diferite monede (Euro, RON, USD). Sfatul nostru este sa alegi acea moneda care este potrivita veniturilor tale astfel incat sa nu te afecteze foarte mult fluctuatiile de schimb valutar si sa nu iti majoreze costurile.

De asemenea, asigura-te ca faci comparatia creditelor folosind aceeasi moneda. Moneda in care se acorda creditul este importanta, insa exista si alte conditii ce pot influenta puternic caracteristicile imprumutului. Spre exemplu, una dintre acestea este evolutia in timp a indicelui de referinta pentru moneda in care ai imprumutat, indice de care este legata variatia dobanzii.

  • Costurile prezente si viitoare ale creditului

Este important sa fii atent la modul in care aceastea sunt prezentate (exista cazuri in care poti fi indus in eroare) si la alte costuri aditionale (uneori substantiale). Verifica intotdeauna valoarea Dobanzii Anuale Efective pentru a compara mai multe credite cu ipoteca deoarece exista mai multi factori, pe langa dobanda, care influenteaza costul total al unui credit cu ipoteca. Verifica, de asemenea, la ce perioada de timp variaza dobanda ( 3 luni, 6 luni, 1 an). Te invitam sa citesti cu atentie sectiunea „Costurile unui credit cu ipoteca”.