Pasul 4

The lending process

Sa iti cumperi o locuinta cu un credit cu ipoteca nu este o decizie simpla. Pentru cei mai multi dintre noi, aceasta poate fi una dintre cele mai importante decizii din viata. Dar, sa nu uitam ca la finalul acestui proces dificil te asteapta propria locuinta. Noi, Verida Credit, suntem o echipa de specialisti in credite cu ipoteca implicata cu responsabilitate in fiecare caz particular de creditare, pentru ca fiecare client este la fel de important pentru noi. Vei simti ca suntem alaturi de tine, iar procesul de obtinere a creditului cu ipoteca va deveni mai usor.

La Verida Credit procesul de obtinere a creditului ipotecar presupune urmatoarele etape:

  1. Cererea de credit cu ipoteca si intocmirea dosarului de credit

Pentru a completa cererea de credit si a intocmi un dosar de credit in cel mai scurt timp este nevoie sa te intalnesti cu un ofiter de credit, care va identifica dorintele si nevoile tale. Din experienta noastra, iti putem spune ca stabilirea unei relatii bazate pe onestitate si totala transparenta asigura o indrumare adecvata situatiei tale reale si, in final, vei putea alege cel mai potrivit produs de creditare. Impreuna veti realiza simulari de calcul iar, in functie de decizia luata, ofiterul de credit te va asista in completarea cererii de credit si intocmirea dosarului de creditare. Vezi cererea de credit si lista de documente necesare

  1. Oferta

Dupa ce solicitarea este analizata, Verida Credit va lua o decizie, speram favorabila, dar exista si cazuri in care aceasta poate fi negativa. Pentru ca intelegem ca timpul tau este pretios, in 48 de ore vei primi un raspuns asupra cererii tale de creditare. Ofiterul de credite iti va sta la dispozitie pentru detalii. In cazul in care primesti un raspuns favorabil, vei primi o oferta indicativa si ai o perioada de 1 luna la dispozitie pentru a-ti gasi locuinta mult visata. Aceasta oferta indicativa include de obicei elementele esentiale ale unui credit imobiliar, specificand ca suma exacta se va calcula numai dupa evaluarea imobilului care se aduce in garantie.

  1. Analiza juridica si Evaluarea imobilului

Impreuna trebuie sa ne asiguram ca locuinta/proprietatea pe care vrei sa o achizitionezi are toate documentele legale in ordine, iar vanzatorul tau are dreptul sa o vanda.  Pentru a stabili suma finala a creditului, locuinta/proprietatea va fi evaluata de catre un evaluator independent, si in functie de valoarea stabilita de acesta, institutia financiara va calcula in conformitate cu cerintele regulamentelor in vigoare care este limita maxima a creditului. ATENTIE! Creditul acordat va fi intotdeauna minimul intre suma astfel calculata si suma maxima cu care institutia financiara respectiva considera ca te poti indatora.

  1. Semnarea contractelor

In aceasta ultima etapa va trebui sa semnezi contractul de credit si contractul de ipoteca, dupa care vei primi suma de bani solicitata cu titlu de credit. Pentru ca aceasta etapa finala sa decurga cat mai usor, noi va sfatuim sa existe o intalnire prealabila intre vanzatorul apartamentului/locuintei, notar si ofiterul de credit. De asemenea, te sfatuim sa citesti cu atentie contractul de credit si sa adresezi ofiterului tau sau notarului intrebari deschise si sincere, pentru a elimina orice neclaritate.